Κουνέλι κοκκινιστό με χυλοπίτες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 2 κιλά κουνέλι
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
- 2 φρέσκιες ντομάτες
- 1 ποτήρι κρασί
- 50γρ. κεφαλοτύρι
- 3 φύλλα δάφνη
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά και τεμαχίζετε το κουνέλι σε 8 τεμ. Βάζετε λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε το κρεμμύδι να σοταριστεί
- Στη συνέχεια βάζετε το κουνέλι και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με κρασί
- Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνετε την ντομάτα την οποία έχετε ψιλοκόψει, το πιπέρι, τη δάφνη και λίγο νερό
- Το αφήνετε για 1 ώρα. Ρίχνετε 4-5 ποτήρια νερό και το αλάτι
- Μόλις βράσει το ρίχνετε στο ταψί, ρίχνετε τις χυλοπίτες και ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά
- Λίγο πριν το τέλος πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι, το οποίο έχετε τρίψει και ολοκληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να πιει όλο του το νερό
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με πελτέ ντομάτας. Όσο για το κρασί αυτό πρέπει να είναι κόκκινο. Τέλος, πρέπει να προθερμάνετε το φούρνο για να μη σταματήσει το βράσιμο
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ