Κουλουράκια με μαρμελάδα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι
- 230 γρ. γάλα
- 10 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. Μαγιά
- 100 γρ. μαρμελάδα
- Αλάτι
Instructions
- Ζεσταίνετε λίγο το γάλα. Σ' ένα φλιτζάνι βάζετε λίγο χλιαρό γάλα και διαλύετε τη μαγιά, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ανακατεύετε.
- Σ' ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη διαλυμένη μαγιά και το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια, ρίχνετε τη ζύμη και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να έχετε ένα απαλό και ελαστικό αποτέλεσμα
- Βάζετε τη ζύμη σ' ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα.
- Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Την τυλίγετε σε ρολό και την κόβετε φέτες
- Σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, βάζετε τις φέτες και τις σκεπάζετε για να ξαναφουσκώσουν
- Μετά το δεύτερο φούσκωμα, βάζετε στο κέντρο της κάθε φέτας μια κουταλιά μαρμελάδα. Τα ψήνετε στους 180οC για 35 λεπτά περίπου
- Μετά το δεύτερο φούσκωμα, βάζετε στο κέντρο της κάθε φέτας μια κουταλιά μαρμελάδα. Τα ψήνετε στους 180οC για 35 λεπτά περίπου
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ