Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για να αποφύγετε την διαδικασία του μουλιάσματος στα κουκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα. Αν δεν αγαπάτε το λουκάνικο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χοιρινό κρέας. Σε αυτήν την περίπτωση βράζετε το κρέας απο την αρχή με τα κουκιά.
Κουκιά πικάντικα
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κουκιά
- 1 χοιρινό λουκάνικο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Βάζετε τα κουκιά να μαλακώσουν σε νερό από την προηγούμενη ημέρα.
- 2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
- 3. Κόβετε σε μεγάλες ροδέλες το λουκάνικο.
- 4. Προτιμήστε χωριάτικα λουκάνικα και προσέξτε το λάδι.
- 5. Μην ξεχνάτε ότι τα λουκάνικα θα βγάλουν λίγο λίπος.
- 6. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνετε τα κουκιά και όλα τα ψιλοκομμένα υλικά.
- 7. Τα αφήνετε να βράσουν για μια ώρα και μέχρι να μαλακώσουν 20 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τα λουκάνικα, αλατοπιπερώνετε και όταν η σάλτσα πήξει τα αποσύρετε.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική