Κοτόπουλο τυλιχτό με αγκινάρες
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 6 φιλετάκια κοτόπουλου
- 80γρ. ζαμπόν
- 6 αγκινάρες
- 60γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Bάζετε τις αγκινάρες τεμαχισμένα στα τέσσερα σε νερό με το χυμό του λεμονιού
- Μουσκεύετε το ψωμί σε λίγο γάλα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια
- Σ' ένα μπολ, βάζετε το ψωμί, αφού πρώτα το έχετε στύψει, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ζαμπόν και την παρμεζάνα τριμμένη
- Σ' ένα τηγάνι και με λίγο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε τις αγκινάρες
- Προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τις αγκινάρες να μαλακώσουν
- Κάνετε τα φιλέτα πολύ λεπτά και βάζετε μια κουταλιά γέμιση ψωμιού στο κέντρο της. Τα τυλίγετε σε ρολό. Τα βάζετε πάνω από τις αγκινάρες και τα αφήνετε να μαλακώσουν περίπου για 15 λεπτά
- Ανοίγετε το φύλλο, κόβετε τη ζύμη στα 4-6 κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά από το μείγμα της αγκινάρας, ένα ρολάκι από πάνω και το κλείνετε
- Τα βάζετε σ' ένα ταψί λαδωμένο, αφού πρώτα έχετε περάσει λίγο αυγό στην επιφάνειά τους και τα ψήνετε στους 200ο C για μισή ώρα περίπου
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ