Κοτόπουλο με ροκφόρ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 κρεμμύδι
- 100γρ. παρμεζάνα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 200γρ. ροκφόρ
- Μαϊντανός
- Φρυγανιά τριμένη
- 1 αυγό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Λέτε στον χασάπη σας να κάνει το κοτόπουλο κιμά.
- Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίχνετε τη φρυγανιά, το αυγό, την παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξουν.
- Μετά από μισή ώρα τα βγάζετε και πλάθετε κεφτεδάκια, σε μέτριο μέγεθος.
- Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια ώστε να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Όταν τα τελειώσετε, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να ετοιμάσετε την σάλτσα.
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ σε κομματάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το ροκφόρ.
- Ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.
- Γαρνίρετε με κάπαρη.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ