Κοτόπουλο με κρασί
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 φλ. του τσαγιού κρασί
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- Μαϊντανός
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230οC. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό του κοτόπουλου
- Βάλτε το σ' ένα ταψί και ψήστε το για 30-40 λεπτά. Αλείψτε το με βούτυρο κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Τρυπήστε το κοτόπουλο στα πιο χοντρά σημεία των ποδιών. Ο χυμός που θα βγει πρέπει να είναι καθαρός
- Βγάλτε το κοτόπουλο από το ταψί και κρατήστε το. Βάλτε το ταψί στη φωτιά σε μέτρια ένταση
- Ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε το με χτυπητήρι
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα μυρωδικά. Σερβίρετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αντί για 1 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μικρά για να σας βγουν 4 ολοκληρωμένες μερίδες. Το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπορείτε να το συνοδέψετε με ψητές πατάτες.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ