Κοτόπουλο με γέμιση μυρωδικών
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 800 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 400 γρ. ντοματάκι
- 500 γρ. σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Λίγο ξύδι
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιών, αλάτι και πιπέρι
- Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβετε στη μέση, χωρίς να χωρίσουν τα κομμάτια, δηλαδή δημιουργείτε μία τσέπη
- Μοιράζεστε τα μυρωδικά στις “τσέπες” των φιλέτων και τις κλείνετε με τη χρήση οδοντογλυφίδων
- Αλατίζετε τα φιλέτα και τα βάζετε σ' ένα ταψί. Τα ψήνετε για 10 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, στους 180 βαθμούς και αφού πρώτα το έχετε λαδώσει
- Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε λίγο λάδι και προσθέτετε κομμένο το σπανάκι
- Το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τα ντοματάκια
- Ρίχνετε ξίδι και τα σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί και σε μια τοστιέρα - ψηστιέρα ή στο ειδικό τηγάνι με σχάρα σε μέτρια φωτιά. Το προτεινόμενο πιάτο, εκτός από τις λίγες θερμίδες περιέχει ασβέστιο, νάτριο και λίγα λιπαρά.
- Recipe Type : LIGHT