Κοτόπιτα με γραβιέρα Νάξου
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. κοτόπουλο
- 200 γρ γραβιέρα Νάξου
- 100 γρ. αρσενικό κεφαλοτύρι Νάξου
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γάλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- Λίγο σέλινο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε το κοτόπουλο σε νερό, προσθέτετε αλάτι, το κρεμμύδι, ολόκληρο το καρότο και το σέλινο
- Μόλις μαλακώσουν τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν
- Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνουν
- Ζεσταίνετε το γάλα και χλιαρό το ρίχνετε στο αλεύρι
- Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά μπεσαμέλ
- Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τη γραβιέρα και το αρσενικό τριμμένα και το κοτόπουλο το οποίο πρώτα έχετε μαδήσει
- Σε ένα ταψί απλώνετε το φύλλο σφολιάτας, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και απλώνετε το μείγμα του κοτόπουλου
- Σκεπάζετε το ταψί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το αρσενικό είναι ένα τοπικό τυρί της Νάξου, το οποίο παρασκευάζεται από το γάλα αρσενικού ζώου και είναι γευστικότατο. Για την πίτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο τυρί και στο κοτόπουλο προτιμήστε στήθος.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ