Κορμός με μαρμελάδα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 150γρ. αλεύρι φαριν απ
- 150γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 βάζο μαρμελάδα
- Ξύσμα λεμονιού
- Λίγο λικέρ
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Instructions
- Χτυπάτε σ' ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας μία πρέζα αλάτι
- Αναμιγνύετε τα δύο υλικά σιγά – σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το αλεύρι λίγο–λίγο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
- Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο βούτυρο, στρώστε μία λαδόκολλα και ρίχνετε το μίγμα
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε την ζύμη για 10 λεπτά περίπου. Βγάζετε τη ζύμη και τη ραντίζετε με λικέρ
- Απλώνετε τη μαρμελάδα σ' όλη την επιφάνεια και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό. Βάζετε το τυλιγμένο πια κορμό σε καινούργια λαδόκολλα, την “πακετάρετε” σφιχτά, κλείνοντας τις δύο άκρες, το αφήνετε για λίγο να πάρει σχήμα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η μαρμελάδα μπορεί να είναι βερίκοκο, κεράσι ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας. Ακόμη αντί για μαρμελάδα μπορείτε να γεμίσετε τον κορμό με σοκολάτα. Τέλος, τη ζύμη, πριν μπει στο φούρνο, πρέπει να την απλώσετε με μία σπάτουλα και να έχει ύψος περίπου ενός εκατοστού
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ