
Κομπόστα φρούτων
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 6 ξερά δαμάσκηνα
- 3 ξερά ροδάκινα
- 5 χουρμάδες
- 10 ξερά βερίκοκα
- 2 αχλάδια
- 2 μήλα
- 3 φλιτζ. γλυκό άσπρο κρασί
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1 σακουλάκι κινέζικο τσάι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 γαρίφαλα
- 1 λεμόνι
Instructions
- Βάλτε σε κατσαρόλα το μέλι, την κανέλα και το κρασί.
- Προσθέστε ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού.
- Αφήστε να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
- Στο μεταξύ βάλτε σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ δαμάσκηνα, ροδάκινα, χουρμάδες και βερίκοκα.
- Καλύψτε με βραστό νερό, προσθέστε το τσάι και αφήστε να μουλιάσουν.
- Καθαρίστε μήλα και αχλάδια και κόψτε τα.
- Ρίξτε τα στο σιρόπι και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
- Στραγγίστε τα ξερά φρούτα, αφαιρέστε το τσάι και προσθέστε τα στην κατσαρόλα.
- Βράστε τα για 5 λεπτά.
- Βγάλτε τα φρούτα και βάλτε τα σε μια κούπα.
- Αφήστε να πάρει βράση το σιρόπι και να σιγοβράσει περίπου για 6 λεπτά.
- Περιχύστε τα φρούτα και βάλτε τα στο ψυγείο 30 λεπτά.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την κομπόστα φρούτων θα πρέπει τα φρούτα να είναι κομμένα στη μέση και τα δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι. Όσο για τα φρέσκα μήλα και τα αχλάδια, αυτά θα πρέπει να κοπούν στο ίδιο μέγεθος των ξερών φρούτων. Για το σιρόπι ο χρόνος είναι ενδεικτικός. Θα πρέπει να αποσυρθεί από τη φωτιά όταν αυτό θα δέσει.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ