Κολοκύθα ρολάκια
- Difficulty Level Γρήγορο
Ingredients
- 200 γρ. κολοκύθα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- Λίγο ξύδι
- Λάδι
- Κανέλα
Instructions
- Σ' ένα μπολ αναμιγνύετε λίγο λάδι, το ξύδι, προσθέτετε νερό και σιγά- σιγά ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής
- Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε 1-3 μεγάλα φύλλα, τα βουτυρώνετε σε όλη την επιφάνειά τους, τα διπλώνετε και τα τυλίγετε με μία μεμβράνη. Τα βάζετε στο ψυγείο
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα, την οποία έχετε πρώτα τρίψει, τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
- Ρίχνετε την κανέλα και ανακατεύετε
- Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια, απλώνετε τη γέμιση πάνω τους, τυλίγετε σε ρολάκια και τα ψήνετε στο φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 180ο C.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την κίτρινη κολοκύθα. Το βούτυρο μπορεί ν' αντικατασταθεί και με μαργαρίνη. Τέλος, όταν τα ρολάκια βγουν από το φούρνο μπορείτε να ρίξετε μέλι και να πασπαλίσετε με τριμμένα καρύδια. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο γλυκό.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ