Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς τον κιμά, όπως και αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό. Η συνταγή μας είναι γρήγορη μια που τα κολοκυθάκια, ιδιαίτερα αν είναι τρυφερά, δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο. Τέλος, μέσα στο μίγμα του κιμά μπορείτε να ψιλοκόψετε και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια.
Κολοκυθάκια αυγολέμονο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το οποίο πριν έχετε καθαρίσει.
- Σ' ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τον οποίο πρώτα έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά και με αυτά γεμίζετε τα κολοκυθάκια.
- Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα, τοποθετείτε τα κολοκυθάκια με τη σειρά, προσθέτετε νερό και τα μαγειρεύετε.
- Όταν τα κολοκυθάκια μαλακώσουν και το ρύζι έχει “φουσκώσει” χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και το χυμό ενός λεμονιού.
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο – λίγο ζωμό από το φαγητό και περιχύνετε με το μίγμα τα κολοκυθάκια.