Κοκκινόψαρο μαριναρισμένο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 4 μέτρια φιλέτα κοκκινόψαρου
- Χυμός 2 λεμονιών
- 1 κουτ. γλ. σπόροι μάραθου
- 1/4 κουτ. γλ. πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλ. μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Instructions
- Κοπανίστε πιπέρι, αλάτι, πάπρικα και σπόρους μάραθου στο γουδί
- Προσθέστε λάδι και το χυμό των λεμονιών. Ανακατέψτε καλά
- Βάλτε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα και σκεπάστε το με τη σάλτσα μαριναρίσματος. Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα
- Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ. Βγάλτε τα φιλέτα από τη σάλτσα και τοποθετήστε τα, με την πέτσα προς τα κάτω, σ' ένα ταψί
- Βάλτε το στη σχάρα του γκριλ και ψήστε τα για 8 λεπτά. Μαρινάρετέ τα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μην τα γυρίσετε από την άλλη μεριά
- Σερβίρετε με σοταρισμένα μανιτάρια
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κοκκινόψαρο ταιριάζει απόλυτα με μανιτάρια ή πλευρώτους. Τα πρώτα μπορείτε να τα “περάσετε” από το τηγάνι με λίγο μαϊντανό, τα δεύτερα να τα ψήσετε.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ