Κεφτεδάκια από συκώτι
Ingredients
- 500 γρ. συκώτι
- 300 γρ. μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 αυγά
- Λίγο ούζο
- Τριμμένο ψωμί
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1.Βράζετε το συκώτι σε αλατισμένο νερό.
- 2.Μόλις βράσει το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε και το μπέικον.
- 3.Σ' ένα μπολ βάζετε τα δύο υλικά, λίγο ακόμη αλάτι – πιπέρι, το τριμμένο ψωμί, τα αυγά, το ούζο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο λάδι. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 4.Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα πιέζετε για να απλώσουν.
- 5.Βάζετε τα κεφτεδάκια σ' ένα ταψί, τα ραντίζετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 180ο C μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές.
- 6.Προτείνουμε:Για μια διαφοροποιημένη γεύση προτιμήστε συκώτι χοιρινό. Ένα μικρό μυστικό για περισσότερη νοστιμιά είναι να αλείψετε τα κεφτεδάκια με χοιρινό λίπος. Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και η προσθήκη λίγου πατατάλευρου (5 κουταλιές της σούπας) θα κάνει ακόμη πιο νόστιμα τα κεφτεδάκια.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ