
Κεφτέδες με σως
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ λεμόνι
- Δυόσμο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
- Πίτες για σουβλάκια
Instructions
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τρίβετε
- Σ' ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- Ανακατεύετε τα υλικά και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια
- Σε ξύλινα καλαμάκια περνάτε 3-4 κεφτεδάκια και τα αλείφετε ελαφρά με λίγο λάδι
- Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού, δυόσμο ψιλοκομμένο και ρίχνετε λίγο αλάτι
- Ψήνετε τα κεφτεδάκια και λίγο πριν τελειώσουν τα προσθέτετε στη σχάρα και τις πίτες
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα κεφτεδάκια θέλουν μέτρια φωτιά και λίγο χρόνο, δηλαδή 5 λεπτά για να ψηθούν και να ροδίσουν καλά. Τέλος, ο κιμάς δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ