Κεμπάπ πολίτικο
Ingredients
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 400 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 50 γρ. φρυγανιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- μπαχάρι
- κ.γ. πιπέρι καγιέν
- λίγο ξύδι
- αλάτι,πιπέρι
- 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
- 3 - 5 πίτες για σουβλάκια
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Instructions
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα δύο είδη κιμά, τη φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, όλα τα μυρωδικά - μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το βούτυρο.
- Ζυμώνετε καλά τον κιμά και τον αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει αλλιώς δεν θα μπορείτε να πλάσετε λόγω των υγρών.
- Στη συνέχεια πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα περνάτε σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια.
- Ψήνετε τα κεμπάπ στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 20', λαδώνετε τις πίτες ελαφρά και τις βάζετε και αυτές για λίγο στην σχάρα.
- Σερβίρετε το κεμπάμπ με κόκκινη καυτερή σάλτσα, σος γιαουρτιού και σαλάτα λαχανικών.
- προτείνουμε... Για την σάλτσα ντομάτας βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρετε στην αρχή με λίγο νεράκι. Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζετε ελαφριά με ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο πελτέ ή αν έχετε φρέ-σκιες ντομάτες ψιλοκομμένες. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, μπούκοβο, λίγο νερό και το αφήνετε να βρά-σει για 20' - 30'. Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύετε 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαουρτάκι με λίγο δυόσμο.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ