Κασερόπιτα στριφτή
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 250 γρ. κασέρι
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 2 ½ φλ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. γάλα
- 2 φλ. αλεύρι
- 6 αυγά
- Aλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Για τη ζύμη, βάζετε σ' ένα μπολ το αλεύρι με το νερό. Προσθέτετε 1 ½ φλ. βούτυρο και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε, αν χρειάζεται νερό ώσπου να δημιουργηθεί ζύμη. Την πλάθετε σε μία μπάλα, την οποία την τυλίγετε και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Τρίβετε τα τυριά και τα βάζετε σ' ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα και την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.
- Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλα, όσο πιο λεπτά γίνεται και με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Όταν τα φύλλα ανοίξουν, απλώνετε ένα φύλλο, το αλείφετε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με το μείγμα τυριών. Τυλίγετε το φύλλο ρολό.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε τα ρολά μέσα.
- Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε την πίτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C και μετά από μία ώρα βάζετε την πίτα να ψηθεί για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να τυλίξετε τα φύλλα θα πρέπει να ξεκινήσετε από την πλευρά με το μεγαλύτερο μήκος, αν αυτά είναι παραλληλόγραμμα. Η τοποθέτησή τους στο ταψί θα πρέπει να δημιουργήσει ένα μεγάλο σαλιγκάρι. Τέλος, η πίτα θα πρέπει να μείνει περίπου μία ώρα εκτός φούρνου για να απορροφηθεί το γάλα και το αυγό.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ