Καπαμάς Θεσ/νίκης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 2 κιλά κατσίκι
- 100 γρ. ρύζι
- 1 κιλό μαρούλι
- 2 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ. σταφίδες
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά και βράζετε το κρέας για μια ώρα περίπου ξαφρίζοντάς το τακτικά
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Πλένετε το μαρούλι και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ντομάτες σε κυβάκια
- Σ’ ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια
- Στην συνέχεια ρίχνετε τα μαρούλια και μετά τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Βράζετε όλα τα υλικά για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν
- Όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε το ρύζι, τις ντομάτες και τις σταφίδες και το βράζετε για 5 λεπτά περίπου
- Γυρίζετε το ρύζι σ’ ένα ταψί και από πάνω τοποθετείτε το κρέας
- Προσθέτετε λίγο ζωμό από το κρέας και το ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο ζωμός που θα προστεθεί στο ταψί θα πρέπει να σκεπάσει όλα τα υλικά. Αν θέλετε ένα παραδοσιακό άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, τα οποία κόβετε στα δυο με το χέρι.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ