Κανταΐφι με κρέμα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 2 ½ φλιτζανάκια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 4 κρόκοι αυγού
- 3 φλυτζάνια γάλα
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- Μετά προσθέτετε το αλεύρι και δυο φλυτζάνια γάλα. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και αφού κρυώσει λίγο το προσθέτετε στο μείγμα.
- Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, αφήνετε την κρέμα να πήξει.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνετε ανοίγοντας το το κανταΐφι. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και το στρώνετε.
- Το ψήνετε στους 180oC μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Βράζετε 1 ½ φλιτζάνι νερό με 2 φλυτζάνια ζάχαρη και περιχύνετε το κανταΐφι.
- Όταν η κρέμα σας κρυώσει την ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και την βάζετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για ένα αρωματικό γλυκό θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγη βανίλια στην κρέμα και στο βρασμένο νερό, με το οποίο περιχύνετε το κανταΐφι, το χυμό μισού λεμονιού. Για ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα μπορείτε να χτυπήσετε 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή και να κάνετε σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού με ένα κορνέ.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ