Κανελόνια γεμιστά
Ingredients
- 1 κουτί κανελόνια
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι μάραθο
- 100 γρ. κρέμα τυρί
- 200 γρ. φέτα μαλακή
- 4-5 κ.σ. βούτυρο
- Λάδι
- Αλάτι – πιπέρι
- ____________________________
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2–3 ντομάτες τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε, αν χρειάζεται, και πλένετε το σπανάκι και το μάραθο. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το σπανάκι, ανακατεύοντας. Μόλις μαλακώσει, το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και το αφήνετε να κρυώσει.
- Τοποθετήστε τα κανελόνια σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε τα με βραστό νερό και αφήστε τα για 10’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα μυρωδικά. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Αναμειγνύετε το σπανάκι με τη φέτα, που έχετε θρυμματίσει με πηρούνι, την κρέμα τυριού, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε μ’ αυτό το μείγμα τα κανελόνια, κατά τα 2/3.
- Στη βάση ενός ταψιού απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετείτε τα γεμισμένα κανελόνια. Τέλος, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30’ – 35΄.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ