Καλαμαράκια μεθυσμένα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1/2 φλ. τσαγιού ούζο
- 1//2 φλ. τσαγιού κρασί
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε μέσα - έξω τα καλαμαράκια και τα πλένετε καλά. Τα κόβετε σε ροδέλες και τα αφήνετε να στραγγίξουν
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζετε λάδι και όταν ζεσταθεί καλά βάζετε το σκόρδο χοντροκομμένο, τα καλαμαράκια και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- Όταν σοταριστούν, ρίχνετε το ούζο, το κρασί και το αλάτι
- Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα καλαμάρια να μαλακώσουν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Σε δυνατή φωτιά τα υλικά μας θέλουν 5 λεπτά και 10 λεπτά περίπου όταν χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τέλος το κρασί πρέπει να είναι λευκό και ξηρό και μπορείτε να προσθέσετε λίγο βασιλικό
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ