Καλαμαράκια γεμιστά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 10 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανός
- Ρίγανη
- Κάππαρη
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τα καλαμαράκια, αφαιρείτε τα εντόσθια και χωρίζετε το σώμα από τα πλοκάμια
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και όταν αυτό βράσει, ρίχνετε τα καλαμάρια και τα αφήνετε για 15 λεπτά
- Στραγγίζετε τα καλαμάρια και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Τα βάζετε σ΄ένα μπολ, ρίχνετε κάπαρη, ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το σκόρδο, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύετε το μείγμα και γεμίζετε με αυτό το σώμα
- Κλείνετε τα καλαμάρια με μια οδοντογλυφίδα. Ψήνετε στο γκριλ τα καλαμάρια τα οποία πρώτα έχετε λαδώσει μέχρι αυτά να μαλακώσουν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά σ ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το χυμό 1/2 λεμονιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και ταμπάσκο. Ανακατεύετε και περιχύνετε με αυτό τα καλαμάρια όταν βγουν από το φούρνο.
- Recipe Type : LIGHT