Καλαμάρι γεμιστό με παξιμάδι φέτα & ελιές
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 4 καλαμάρια
- 1 κρίθινο παξιμάδι
- 300gr. φέτα
- 3 ντομάτες
- 30ml. ούζο Μυτιλήνης
- 70gr. λάδι
- 80gr. ελιές καλαμών
- 1 λεμόνι
- Φρέσκο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
Instructions
- Πλένετε καλά και καθαρίζετε τα καλαμάρια.
- Σ ένα μπολ σπάτε με το χέρι το παξιμάδι.
- Τρίβετε την ντομάτα και μαζί με το λάδι τα προσθέτετε στο παξιμάδι. Τα αφήνετε λίγα λεπτά για να μαλακώσει το παξιμάδι.
- Ψιλοκόβετε το βασιλικό, αφαιρείτε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.
- Τρίβετε με το χέρι τη φέτα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά στα μουλιασμένα παξιμάδια.
- Ανακατεύετε και γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμάρια τα οποία ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ποσότητα από τα καλαμάρια εξαρτάται από το μέγεθος. Η συνταγή είναι για καλαμάρια μεσαίου μεγέθους. Τέλος, προτιμήστε ελιές καλαμών και πλατύφυλλο βασιλικό. Τα καλαμάρια μπορούν να ψηθούν και στη σχάρα.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ