Καλαμάρια φρικασέ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό καλαμάρια
- 2 μαρούλια
- 6 κρεμμυδάκια
- 50 γρ. κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο
- Λίγο αλεύρι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια. Μετά τα κόβετε σε ροδέλες
- Κόβετε σε πλατιά κομμάτια τα μαρούλια και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμάρια, τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και σβήνετε με το κρασί
- Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν τα καλαμάρια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα μαρούλια
- Σ' ένα μπολάκι χτυπάτε λίγο λάδι με αλεύρι, προσθέτετε λίγο – λίγο υγρά από το φαγητό και τέλος το μείγμα στην κατσαρόλα
- Ανακατεύετε ελαφριά. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση και σβήνετε τη φωτιά
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα μαρούλια θα πρέπει να κοπούν μεγάλα, δηλαδή τα φύλλα τους σε 4-5 κομμάτια. Ακόμη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι και το αλεύρι με αυγό και λεμόνι (αυγολέμονο). Τέλος, χρειάζεται προσοχή να μην σας σβολιάσει η σάλτσα ή να μην σας κόψει το αυγό
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ