
Καλαμάρια φρικασέ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 2 μαρούλια
- 6 κρεμμυδάκια
- 50 γρ. κρασί
- 1 ματσάκι άνηθο
- Λίγο αλεύρι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια. Μετά τα κόβετε σε ροδέλες
- 2. Κόβετε σε πλατιά κομμάτια τα μαρούλια και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια
- 3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καλαμάρια, τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και σβήνετε με το κρασί
- 4. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν τα καλαμάρια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα μαρούλια
- 5. Σ' ένα μπολάκι χτυπάτε λίγο λάδι με αλεύρι, προσθέτετε λίγο – λίγο υγρά από το φαγητό και τέλος το μείγμα στην κατσαρόλα
- 6. Ανακατεύετε ελαφριά. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση και σβήνετε τη φωτιά
- 7. To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα μαρούλια θα πρέπει να κοπούν μεγάλα, δηλαδή τα φύλλα τους σε 4-5 κομμάτια. Ακόμη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι και το αλεύρι με αυγό και λεμόνι (αυγολέμονο). Τέλος, χρειάζεται προσοχή να μην σας σβολιάσει η σάλτσα ή να μην σας κόψει το αυγό
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική