Κέϊκ με σύκα
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 500 γρ. σύκα
- 5 αυγά
- 100γρ. φυτικό βούτυρο
- 150γρ. φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 100γρ. ζάχαρη
- Σόδα
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
Instructions
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και το φυτικό βούτυρο. Χτυπήστε τα. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
- Ρίξτε λίγο-λίγο στο μίξερ το 1/3 του μείγματος και χτυπήστε το καλά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο αλεύρι
- Προσθέστε τα σύκα, τα οποία έχετε καθαρίσει και κόψει, το κονιάκ και τα καρύδια.
- Στρώστε τη φόρμα με μια λαδόκολλα και αλείψτε την με λίγο βούτυρο.
- Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το κέικ σε προθερμαινόμενο φούρνο για 60 λεπτά περίπου στους180οC
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Όταν ψηθεί το κέϊκ, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Μετά αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα. Επίσης τα φρέσκα σύκα μπορούν να αντικατασταθούν και με αποξηραμένα όπως και αν βάλετε 50 γρ. σταφίδες θα προσθέσει νοστιμιά.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ