Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες
50 γρ. ξανθές σταφίδες
2 ντομάτες, τριμμένες
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Προαιρετικά φυτικό τυρί για πασπάλισμα
Eκτέλεση
- Πλένετε, κόβετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χονδρές φέτες. Tις ξεπικρίζετε σε αλατόνερο και τις σκουπίζετε καλά.
- Τις βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 10΄– 15΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις ντομάτες και τα κόβετε σε καρέ.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα σκόρδα και μετά από 1΄ τις ντομάτες. Τα αφήνετε να σοταριστούν, περίπου για 10΄ και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε λίγο μαϊντανό, αλατοπίπερο και τις σταφίδες.
- Ανακατεύετε, μοιράζετε την γέμιση πάνω στις μελιτζάνες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για άλλα περίπου 15΄.
- Σερβίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.