Αφαιρείτε από τις γαρίδες τα κεφάλια, τραβάτε το έντερο και τα πετάτε.
Βράζετε για 5' τις γαρίδες. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζετε αλλά δεν πετάτε το νερό τους.
Κατόπιν σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτετε τις γαρίδες και μετά από 3' - 4' σβήνετε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο ζωμό από τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για περίπου 5', μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, αλάτι και τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες
Βράζετε τα σπαγγέτι γύρω στα 8' έτσι ώστε να είναι al dente
Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα, ραντίζετε με λίγο μαϊντανό και ανακατεύετε.
Προτείνουμε:
Για την απόλυτη θαλασσινή γεύση μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας, μελάνι από 1 - 3 σουπιές, το οποίο προσθέτετε μαζί με τις γαρίδες. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο.