Ζυγούρι με ρύζι
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 2 κιλά ζυγούρι
- 200 γρ. ρύζι
- 4 κρεμμύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες
- 250 ml κρασί λευκό
- 200γρ. γραβιέρα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
- Λαδόκολλα
Instructions
- Πλένετε καλά το ζυγούρι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες
- Σε μια λαδόκολλα βάζετε το κρέας, του ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και την γραβιέρα τριμμένη
- Βάζετε λάδι και λίγο κρασί, κλείνετε την λαδόκολλα καλά και σιγοψήνετε το ζυγούρι στους 180 βαθμούς για 2.30 ώρες περίπου
- Στην συνέχεια ανοίγετε την λαδόκολλα βάζετε το υπόλοιπο κρασί και το αφήνετε να ψηθεί ακόμη για μισή ώρα
- Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στην λαδόκολλα για να πάρει τα υγρά ή σερβίρετε το ζυγούρι με την σάλτσα του και το ρύζι ξεχωριστά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ζυγούρι είναι ένα πεντανόστιμο κρέας και είναι αρνί μεγαλύτερο του ενός έτους. Για την συνταγή προτιμήστε χεράκι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την λαδόκολλα με σακούλα ψησίματος. Σε αυτή την περίπτωση το κρασί μπαίνει όλο μαζί. Και στις δυο περιπτώσεις να προσθέσετε λίγο νερό στο ταψί.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ