
Ζυγούρι με ρύζι
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 2 κιλά ζυγούρι
- 200 γρ. ρύζι
- 4 κρεμμύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες
- 250 ml κρασί λευκό
- 200γρ. γραβιέρα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
- Λαδόκολλα
Instructions
- 1. Πλένετε καλά το ζυγούρι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες
- 2. Σε μια λαδόκολλα βάζετε το κρέας, του ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και την γραβιέρα τριμμένη
- 3. Βάζετε λάδι και λίγο κρασί, κλείνετε την λαδόκολλα καλά και σιγοψήνετε το ζυγούρι στους 180 βαθμούς για 2.30 ώρες περίπου
- 4. Στην συνέχεια ανοίγετε την λαδόκολλα βάζετε το υπόλοιπο κρασί και το αφήνετε να ψηθεί ακόμη για μισή ώρα
- 5. Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στην λαδόκολλα για να πάρει τα υγρά ή σερβίρετε το ζυγούρι με την σάλτσα του και το ρύζι ξεχωριστά
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική