Ζαρκάδι με κάστανα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό ζαρκάδι
- 500γρ. κάστανα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. μπέικον
- 150ml κρασί
- 2 καρότα
- 2 πράσα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά το κρέας και το ροδίζετε σ' ένα τηγάνι απ' όλες τις πλευρές
- Ψιλοκόβετε τα καρότα και τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου
- Προσθέτετε το κρέας και τα σβήνετε με το κρασί. Βράζετε μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι
- Σκίζετε λίγο τα κάστανα και τα βάζετε για 20 λεπτά σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, γυρίζοντάς τα συχνά
- Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε εξωτερικά και εσωτερικά. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε το κρέας και βάζετε στις σχισμές το μπέικον το οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια
- Μεταφέρετε όλα τα υλικά σ' ένα ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε περίπου μισή ώρα
- Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα ψητού και ανακατεύετε
- Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και τα κάστανα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με ελάφι, όπως το μπέικον μπορεί να αντικατασταθεί με λαρδί. Μην ξεχνάτε ότι στα κόκκινα κρέατα ταιριάζει κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Τέλος, το καλύτερο μέρος του ζώου είναι το φιλέτο του
- Recipe Type : ΚΥΝΗΓΙ