ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΥΓΕΙΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΥΓΕΙΑ

 

Το ελαιόλαδο έχει τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή κουζίνα ,η οποία συνδέεται στενά με την καλή υγεία και μακροζωία. Παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά απαραίτητα για τον οργανισμό. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Από τις ετικέτες μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την ποιότητα του ελαιόλαδου που αγοράζετε. Για παράδειγμα λέξεις όπως DOP, DO, DOC και PDO δείχνουν πως το λάδι έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που είναι πολύ καλό δείγμα για το λάδι που αγοράζετε.

9 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  1. Το ελαιόλαδο καταπολεμά την κακή χοληστερόλη. Αποτρέπει την αρτηριοσκλήρωση και τις καρδιαγγειακές παθήσεις: καρδιακή προσβολή, στηθάγχη κ.λπ.
  2. Μειώνει την πιθανότητα καούρας και διευκολύνει την εντερική ροή.
  3. Βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη).
  4. Το ελαιόλαδο είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που έχει πολυφαινόλες. Αυτή είναι μια ουσία που αποτρέπει την οξείδωση και βρίσκεται σε μερικά φυτά. Με τον ίδιο τρόπο, το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης.
  5. Προλαμβάνει εκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.
  6. Το ελαιόλαδο διεγείρει την ανοργανοποίηση και την απορρόφηση ασβεστίου. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, όταν σχηματίζονται τα οστά. Είναι επίσης απαραίτητο καθώς γερνάμε, όταν συμβαίνει απώλεια οστικής μάζας.
  7. Είναι καλό για το δέρμα, επειδή τονώνει και προστατεύει.
  8. Το ελαιόλαδο διευκολύνει τη συνολική πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες.
  9. Στη λαϊκή ιατρική, το ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα: για να μειωθεί ο μυϊκός πόνος, ως αφροδισιακό, για καθαρτικό, ακόμα και για ηρεμιστικό.