Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για την μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους κρόκους 2 ωμών αυγών. Όσο για την οξύτητα της μαγιονέζας, αυτή μπορείτε να την αυξήσετε ή να τη μειώσετε με το χυμό λεμονιού. Τέλος, η επιτυχία της εξαρτάται από την πυκνότητά της, η οποία πρέπει να είναι όπως ένα στραγγιστό γιαούρτι και κατά πόσο έχει “πάρει” όλο το λάδι.

Διαφορετικά αυγά
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 10 αυγά
- 250γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα αυγά με προσοχή, προσθέτετε νερό και αλάτι.
- Τα βάζετε να βράσουν και στα 4 λεπτά αφαιρείτε τα δύο για τη μαγιονέζα.
- Τα υπόλοιπα τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 8 λεπτά ακόμη.
- Τα κρυώνετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη μέση.
- Στο μίξερ χτυπάτε τη μουστάρδα και τους μεγάλους κρόκους των δύο αυγών, για ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια αργά προσθέτετε το λάδι, ενώ χτυπάτε.
- Τέλος προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Χωρίζετε το μίγμα στα δύο. Στο ένα προσθέτετε τον πελτέ.
- Αφαιρείτε τους κρόκους από τα βραστά αυγά και τους ψιλοκόβετε.
- Τους ανακατεύετε με τις δύο μαγιονέζες και γεμίζετε τα ασπράδια των αυγών.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ