Γουρουνόπουλο με μπύρα
- Difficulty Level Για έμπειρους, Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 3 κιλά γουρουνόπουλο μπούτι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 300 ml μπύρα
- 40 γρ. μουστάρδα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βγάζετε το κεντρικό κόκκαλο από το μπούτι και το απλώνετε. Αλείφετε πάνω του τη μουστάρδα, το σκόρδο το οποίο έχετε πολτοποιήσει
- Το κλείνετε και το δένετε με ένα σπάγκο. Αλείφετε με λάδι το μπούτι και το αλατοπιπερώνετε. Το ψήνετε περίπου για 2 ώρες στους 180 βαθμούς
- Λίγο πριν το τέλος, περίπου 15 λεπτά πριν, το ραντίζετε με την μπύρα και το αφήνετε μέχρι να κάνει κρούστα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν δεν σας αρέσει η σάλτσα, το γουρουνόπουλο αφού κοπεί σε φέτες μπορεί να συνοδευτεί με σελινόριζες, τις οποίες αφού βράσετε, κόβετε σε λεπτές φέτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ