Γκιούλμπασι με τυριά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό χοιρινό
- 1 κιλό μοσχάρι
- 300γρ. γραβιέρα
- 300γρ. κεφαλογραβιέρα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 πατάτες
- 50γρ. βούτυρο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τα δυο κρέατα και τα κόβετε σε κύβους.
- Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες και τα κόβετε και αυτά σε κύβους.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα προσθέσετε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα βάζετε στο ψυγείο το λιγότερο για 2-3 ώρες για να μαριναριστούν.
- Στην συνέχεια βάζετε τα υλικά σε μια λαδόκολλα, κόβετε σε κύβους τις πατάτες και τα τυριά, σκορπάτε το βούτυρο σε μικρές ποσότητες πάνω στο μείγμα.
- Τυλίγετε το φαγητό και το ψήνετε για 2-3 ώρες στους 160 βαθμούς.
- Λίγο πριν το τέλος το ανοίγετε να πάρει λίγο χρώμα.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή με την ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στη γάστρα. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ