Γιουβαρλάκια σε σούπα γιαουρτιού
Ingredients
- 700 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 100 γ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αβγά
- 1/2 λεμόνι (το χυμό)
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
- 1 πρέζα κόλιαντρο
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Βράζετε το ρύζι για 15’, το στραγγίζετε και το βάζετε στο multi μαζί με το καρότο, την πιπεριά, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Βάζετε στον κιμά τα πολτοποιημένα υλικά, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον κόλιαντρο, λίγο λάδι, αλάτι – πιπέρι, σε μια λεκανίτσα και τον ζυμώνετε καλά για 3’ – 5’.
- Ύστερα, πλάθετε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι.
- Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια έτσι ώστε να σοταριστούν απ΄ όλες τις πλευρές για να μην διαλυθούν με το μαγείρεμα.
- Προσθέτετε 1 λίτρο νερό και αφήνετε να βράσουν, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά για 35’– 40’.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ, διαλύετε το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού.
- Μόλις τα γιουβαρλάκια ετοιμαστούν, αποσύρετε την κατσαρόλα και βγάζετε τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ. Παίρνετε 4 – 5 κουταλιές από το ζωμό και τον ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε τη σούπα.
- Αμέσως μετά, προσθέτετε και το μείγμα των αυγών και του γιαουρτιού. Ξαναβάζετε σε σιγανή φωτιά για άλλα 8’ – 10’ έως ότου η σούπα «δέσει» και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρετε.
- Recipe Type : ΣΟΥΠΕΣ