Γιουβαρλάκια με τραχανά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1/2 κιλό κιμάς
- 60γρ. ρύζι
- 1/2 φλυτζ. τραχανάς
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλυτζ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Τρίβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά, το ρύζι, το ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύετε τα υλικά και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό, προσθέτετε το λάδι και όταν αυτό βράσει, ρίχνετε τα μπαλάκια, αφού πρώτα τα έχετε αλευρώσει
- Σιγοβράζετε περίπου για 35 λεπτά, προσθέτετε τον τραχανά και το σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά περίπου
- Χτυπάτε το άλλο αυγό σ' ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό του μισού λεμονιού, ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό σας
- Ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και το αφήνετε για 2 λεπτά ακόμη
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το μυστικό για να παραμείνει ζουμί στη συνταγή μας είναι η ποσότητα του τραχανά. Το μισό φλιτζανάκι, μπορεί να είναι και τρεις κουταλιές της σούπας. Επιπλέον, αλευρώνετε τα μπαλάκια για να δέσει και το ζουμί
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ