Untitled Document

Γιορτινά ταρτάκια

www.kandylas.gr

 kandylas1927

Χαλβάς Βέροιας Κανδύλας

 

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι

1 αβγό

4 κ.σ. ζάχαρη

200 γρ βούτυρο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση

4 μήλα

50 γρ. βούτυρο

Σταφίδες – καρύδια

100 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ. ταχίνι μέλι-κακάο

1 βανίλια – κανέλα

1/2 λεμόνι, ο χυμός του

Μαρμελάδα με 6 φρούτα του δάσους

Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το «φτερό» μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Βάζετε την ζύμη στο ψυγείο για 20΄– 30΄ να σφίξει. Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Μόλις αρχίσει να λιώνει βάζετε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια, την ζάχαρη, το ταχίνι με γεύση μέλι-κακάο, την μαρμελάδα με τα 6 φρούτα του δάσους και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνετε 5΄ και τα κατεβάζετε. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, την μεταφέρετε σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο. Kαθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους. Με ένα κουπάτ κόβετε δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια. Στρώνετε τη ζύμη στα φορμάκια, κρατώντας λίγη στην άκρη για τα αστεράκια της επιφάνειας. Μοιράζετε και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση του μήλου και στρώνετε από πάνω την μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Τοποθετείτε στην επιφάνεια τα αστεράκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45΄– 50΄. Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.