Γιαουρτοσουβλάκια
Ingredients
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμυδια
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2 ντομάτες
- 5 πίτες για σουβλάκια
- 2 γιαούρτια
- 3 πατάτες
- Αλάτι – Πιπέρι
- Λάδι
Instructions
- Σ' ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τρίβετε το ένα κρεμμύδι και την μια ντομάτα, ρίχνετε το ψωμί το οποίο πρώτα έχετε μουσκέψει και στύψει, βάζετε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ενοποιηθούν και πλάθετε 6-8 μπιφτέκια σε σχήμα κεμπάπ. Ψήνετε τα μπιφτέκια στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε σε λάδι, το οποίο πρώτα έχει κάψει. Ψήνετε τις πίτες και κόβετε σε ροδέλες το άλλο κρεμμύδι και την ντομάτα
- Παίρνετε μια πίτα απλώνετε γιαούρτι, βάζετε ένα μπιφτέκι, 2 ροδέλες ντομάτα και 2 ροδέλες κρεμμύδια και τέλος τοποθετείτε πάνω τους αρκετές πατάτες.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν θέλετε να τυλίξετε τα σουβλάκια βάζετε την πίτα πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τυλίγετε. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό και καυτερό πιπέρι. Τέλος, τα μπιφτέκια μπορείτε να τα ψήσετε σε σιγανή φωτιά και σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ