Γιαουρτλού κεμπάπ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1/2 κιλό κιμάς
- 250 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 6 πίτες για σουβλάκια
- 1 αυγό
- Λάδι
- Κύμινο
- Μπαχάρι
- Κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Instructions
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και σε μια λεκανίτσα βάζετε τον κιμά, λίγο λάδι, τη φρυγανιά, το αυγό, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά
- Ζυμώνετε το μίγμα καλά και πλάθετε μακρόστενα κεφτεδάκια, τα οποία περνάτε σε καλαμάκια
- Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο γκριλ γυρίζοντάς τα περίπου για 20 λεπτά
- Στη συνέχεια ψήνετε τις πίτες και τις ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- Σε ατομικά πυρίμαχα πιάτα βάζετε τις πίτες, το κεμπάπ και τις ντομάτες
- Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ρίχνετε πάνω στα έτοιμα πιάτα το γιαούρτι, το οποίο έχετε χτυπήσει με λίγο νερό και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο κιμάς καλό είναι να είναι μοσχαρίσιος, όσο για τα μπαχαρικά αρκεί 1/2 ή 1 κουταλάκι του γλυκού. Τέλος, πριν το τελικό ψήσιμο προσθέστε λίγο κόκκινο πιπέρι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ