
Γευστική τσιπούρα
Ingredients
- 1 τσιπούρα (περίπου 1 κιλό)
- 3 λεμόνια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- μαϊντανός
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε την τσιπούρα μέσα - έξω.
- Αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τις δύο πλευρές και την κοιλιά, ρίχνετε άφθονο πιπέρι παντού και βάζετε μια - δυο φέτες λεμόνι στο εσωτερικό του ψαριού.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Το βάζετε να ψηθεί για 5’ από κάθε πλευρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και όταν αυτό ζεσταθεί, ρίχνετε το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες.
- Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύδι και το χυμό από τα δύο λεμόνια και τριμμένο το δενδρολίβανο.
- Καλύπτετε την τσιπούρα με αυτό το μείγμα και την ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 20’ περίπου.
- Το πασπαλίζετε ενδιάμεσα με λίγο χυμό λεμονιού. Το αφήνετε μέχρι και να ψηθεί.
- Μόλις το βγάλετε από το φούρνο τού βάζετε λίγο βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει.
- Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και μερικές φέτες λεμονιού και σερβίρετε.
- Προτείνουμε: Όλα τα υλικά θα δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, προσέξτε μόνο να μη σας ξεραθεί το ψάρι στη διαδικασία του ψησίματος. Η τσιπούρα είναι πολύ πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μας βοηθούν να μειώσουμε τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Μη φοβηθείτε την προσθήκη λίγου λαδιού κατά το ψήσιμο, η θερμιδική αξία του πιάτου δεν θα αυξηθεί. Συνοδέψτε αυτό το ψάρι με ψητή πατάτα.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ