Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Πριν να τηγανίσετε τις τυροκροκέτες, έτσι όπως είναι αλευρωμένες, μπορείτε να τις βάλετε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο, έτσι ώστε να ενοποιηθεί το αλεύρι με το “μπαλάκι”. Αν θέλετε πιο μεγάλη ποικιλία, μπορείτε στο μισό μίγμα με την μοτσαρέλα να προσθέσετε κομματάκια ζαμπόν ή μπέικον.
Γευστικές τυροκροκέτες
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 190 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. κορν φλάουερ
- 2 αυγά
- 4 κρεμμυδάκια
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Τρίβετε τη μοτσαρέλα και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
- Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά σ' ένα μπολ.
- Ρίχνετε στη συνέχεια τα 3/4 του αλευριού, τη μοτσαρέλα και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα που θα πλάθεται.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30' μέχρι να σφίξουν.
- Σ' ένα πιάτο βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι και το αναμειγνύετε με το κορν – φλάουερ.
- Αλευρώνετε τα μικρά μπαλάκια με το μίγμα του αλευριού.
- Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι αυτές να πάρουν χρώμα.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ