Γεμιστό τσουρέκι
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό αλεύρι
- 350 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 φλυτ. τσαγιού γάλα
- 250 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. μαγιά
- Kονιάκ
- Λίγο αλάτι
Instructions
- Σ΄ ένα μπολ, ρίχνετε κονιάκ και μουλιάζετε τις σταφίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, διαλύετε τη μαγιά και προσθέτετε 100γρ. βούτυρο.
- Μεταφέρετε το μίγμα σ ένα μπολ και προσθέτετε ένα αυγό χτυπημένο, τη μισή ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι. Δουλεύετε να γίνει η ζύμη μαλακή.
- Στη συνέχεια την αφήνετε για 45 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βάζετε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες στραγγιγμένες.
- Με τη ζύμη ανοίγετε τρία φύλλα και μοιράζετε τη γέμιση.
- Τυλίγετε το κάθε φύλλο και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
- Αλείφετε με αβγό την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το ζέσταμα του γάλακτος και του βουτύρου για τη ζύμη. Θα πρέπει αυτό να μην καεί, να είναι χλιαρό. Επιπλέον για να προσθέσετε άρωμα και γεύση στη γέμιση, χρησιμοποιήστε ½ κουτ. γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο και αμύγδαλα ψιλοκομμένα τα οποία πασπαλίζετε, πριν το ψήσιμο, στα τσουρέκια.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ