Γεμιστός κορμός
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 γρ. ζάχαρη
- 10 αυγά
- 500ml σαντιγί
- 50 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. κακάο
- 100 ml κονιάκ
- 4 μπανάνες
Instructions
- Στο μίξερ χτυπάτε τα 6 αυγά και τη μισή ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύετε
- Ρίχνετε το μείγμα σ ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει μια λαδόκολλα, το απλώνετε και το ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά
- Σ ένα κατσαρολακι βάζετε 50ml νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη
- Το βράζετε μέχρι να πήξει. Στο μίξερ χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι
- Λειώνετε τη σοκολάτα με μπεν μαρι και χτυπάτε τη σαντιγί
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σ ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να ενοποιηθούν. Κόβετε το παντεσπάνι στο μέγεθος μιας στενόμακρης φόρμας και βάζετε παντεσπάνι, μους και μπανάνα
- Συνεχίζετετην ίδια διαδικασία τελειώνοντας σε παντεσπάνι
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Αν θέλετε κρατάτε λίγο σιρόπι και περιχύνετε το γλυκό πριν το σερβίρισμα
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ