Γεμιστές πατάτες με αγκινάρες και ζαμπόν
Ingredients
- 4 πατάτες
- 150 γρ, αγκινάρες
- 8 φέτες μπέικον
- 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγο δενδρολίβανο
- λάδι
- αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε άφθονο νερό.
- Τις βγάζετε, να κρατάνε λίγο, τις αφήνετε να κρυώσουν, κόβετε μια φέτα από την μια πλευρά της και από το υπόλοιπο αφαιρείτε με ένα κουταλάκι λίγο από το εσωτερικό τους.
- Παράλληλα κόβετε τις αγκινάρες και τις ελιές σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το εσωτερικό της πατάτας, τις αγκινάρες, τις ελιές, προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι - πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύετε.
- Με ένα κουταλάκι βάζετε το μείγμα στο σημείο όπου αφαιρέσατε.
- Τοποθετούμε το «καπέλο», τυλίγετε το μπέικον γύρω από την πατάτα και τις τοποθετείτε σ’ ένα ταψί.
- Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15’.
- Recipe Type : ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ