240 θερμίδες η μερίδα
Γεμιστά με ζυμαρικά
- Difficulty Level Για αρχάριους
Υλικά
- 5 πιπεριές
- 120γρ. μακαρονάκι
- 2 κρεμμυδάκια
- 120γρ. φέτα
- Άνηθος
- 1 αυγό
- ½ λεμόνι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το σουρώνετε.
- 2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- 3. Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις κόβετε λίγο κάτω από το κοτσάνι.
- 4. Βγάζετε τα σπόρια τους.
- 5. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μακαρονάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τη μισή φέτα, την οποία έχετε τρίψει με το χέρι.
- 6. Χτυπάτε το αυγό με το χυμό του μισού λεμονιού και το ρίχνετε μέσα στο μίγμα με το μακαρονάκι.
- 7. Ανακατεύετε και αρχίζετε να γεμίζετε τις πιπεριές, αφήνοντας λίγο κενό.
- 8. Στο κενό αυτό βάζετε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
- 9. Κλείνετε την πιπεριά με το “καπάκι” της και ψήνετε περίπου για 45 λεπτά στους 180οC.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική