Γαύρος στο φούρνο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1 κιλό γαύρος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλ. κρασί λευκό
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- Μαϊντανός
- Ρίγανη
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε το γαύρο, τον ξεπλένετε και τον στρώνετε σ' ένα ταψί.
- Σ' ένα μπολ, χτυπάτε μ' ένα πιρούνι το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το κρασί, τον μαϊντανό, τον οποίο έχετε ψιλοκόψει, το σκόρδο, το οποίο έχετε κόψει σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
- Περιχύνετε με αυτό το γαύρο και βάζετε το ταψί στο φούρνο.
- Ψήνετε τα ψάρια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο γαύρος όπως και η σαρδέλα καθαρίζεται πολύ εύκολα. Αρκεί να τραβήξετε το κεφάλι το οποίο θα “παρασύρει” και τα εσωτερικά όργανα του ψαριού. Στην προτεινόμενη συνταγή, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περίπου ¼ φλιτζάνι νερό.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ