Γαύρος παστός
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό γαύρο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Λάδι
- Ξύδι
- Αλάτι
Instructions
- Καθαρίζετε το γαύρο, βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια
- Τον ξεπλένετε με άφθονο νερό και τον αφήνετε να στραγγίσει
- Όταν στεγνώσει τον στρώνετε σ' ένα γυάλινο δοχείο με τον εξής τρόπο: Στρώνετε μία σειρά γαύρο και ρίχνετε αλάτι, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση και αλάτι κ.ο.κ. Όταν στρώσετε όλο το γαύρο ρίχνετε το ξίδι, σκεπάζετε το γυάλινο και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες
- Τέλος, βγάζετε το δοχείο πετάτε το ξύδι, βγάζεστε το μεσαίο κόκκαλο και ξαναστρώνετε το γαύρο σε άλλο δοχείο
- Όταν ξεκοκκαλίσετε όλο το γαύρο, ρίχνετε λάδι, ανάμεσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και αποθηκεύετε το δοχείο στο ψυγείο για όσο θέλετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το αλάτι που θα ρίξετε, πρέπει να είναι ψιλό. Για να δούμε αν ο γαύρος είναι έτοιμος για ξεκοκκάλισμα θα πρέπει το κρέας του να είναι άσπρο, να μην κοκκινίζει καθόλου και να βγαίνει το κόκκαλο με ένα απλό τράβηγμα.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ