Γίδα Ευρυτανίας
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 1/2 κιλό γίδα
- 200 γρ. προσούτο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 300 ml κρασί
- 20 ml ξύδι λευκό
- 100 γρ. βούτυρο
- Λάδι
- Ρίγανη
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τη γίδα και κόβετε σε λωρίδες το προσούτο
- Σκουπίζετε το κρέας και κάνετε μερικές σχισμές στην επιφάνειά του. Βάζετε στις σχισμές τα κομμάτια του προσούτο και σκόρδο το οποίο το έχετε ψιλοκόψει
- Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κρέας, το κρασί, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και το λάδι και το αφήνετε περίπου για 2 ώρες να μαριναριστεί
- Στραγγίζετε το κρέας, το βάζετε σ' ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα και τα καρότα σε ροδέλες και το ψήνετε περίπου για 150 οC ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει στους 200o C
- Μετά ρίχνετε στο κρέας την μαρινάρα και το βούτυρο. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180ο C μέχρι η γίδα να μαλακώσει
- Τέλος, αφαιρείτε τα λαχανικά, τα πολτοποιείτε και τα ξανανακατεύετε μαζί με τα υπόλοιπα υγρά του ταψιού.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Προτιμήστε για την συνταγή μπούτι ή σπάλα γίδας, προσούτο και βούτυρο Ευρυτανίας. Το κρέας με την σάλτσα του μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, μακαρόνια ή με πουρέ κάστανου.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ