Γίγαντες κεφτέδες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. γίγαντες
- 250 γρ. πατάτες
- 3 αυγά
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- ½ ματσάκι δυόσμος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλεύρι
- Λάδι
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Βράζετε τους γίγαντες και τις πατάτες σε διαφορετικά δοχεία και σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το δυόσμο.
- Πολτοποιείτε τους γίγαντες και τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αυγά και τα ζυμώνετε καλά.
- Βάζετε ένα τηγάνι με λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, τηγανίζετε το μείγμα, το οποίο πρώτα έχετε ζυμώσει σε κεφτεδάκια και έχετε αλευρώσει, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο όμορφη υφή, ξεφλουδίστε τους γίγαντ-ες. Επιπλέον μπορείτε να σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο πριν τα προσθέσετε στο μίγμα. Τέλος, αν η ζύμη σας είναι μαλακή και φοβάστε ότι θα σκορπιστεί, προσθέστε λίγη φρυγανιά. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και τυρί φέτα κατά το πλάσιμο.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ