Βαρκούλες με κρέμα σοκολάτας
Ingredients
- Για τη ζύμη:
- 200 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
- 160 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος αβγού
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη κρέμα :
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3/10 του λίτρου γάλα
- 1/10 του λίτρου κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. βούτυρο
Instructions
- 1.Στο μίξερ χτυπάμε για 1' το βούτυρο,το αλεύρι,τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε για λίγο ακόμη το χτύπημα (δεν χρειάζεται πολύ).
- 2.Σχηματίζετε με τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30'.
- 3.Ανάβετε το φούρνο στους 190οC . Ανοίγετε τη ζύμη και την πλάθετε σε βαρκούλες, τις τρυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε χωρίς να πάρουν χρώμα για 15 λεπτά περίπου.
- 4.Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα
- 5 λεπτά. 5.Ταυτόχρονα βράζετε το γάλα και την κρέμα χωριστά και μετά τ' αναμιγνύετε.
- 6.Προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύετε δυνατά. Τέλος ρίχνετε το βούτυρο και το λιώνετε καλά ανακατεύοντας το. Γαρνίρετε με την κρέμα, τις βαρκούλες.
- 7.Προτείνουμε: Για να δώσετε λίγο άρωμα προσθέτετε στο μίγμα λίγο ρούμι και στο τέλος μπορείτε να στολίσετε τις βαρκούλες με ξερές σταφίδες και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ή αντί για σοκολάτα μπορείτε να βάλετε γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ