
Βάφλες
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 200γρ. αλεύρι
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ λίτρο γάλα
- 50γρ. βούτυρο
- 120γρ. ζάχαρη λευκή
- 100γρ. ζάχαρη μαύρη
- Κανέλα
- Αλάτι
Instructions
- 1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. ζάχαρη λευκή και 2 πρέζες αλάτι
- 2. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε το μίγμα και αφήστε το να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά
- 3. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε μίγμα, περισσότερο από αυτό που που βάζετε για τις κρέπες και όταν το μίγμα πάρει χρώμα το γυρίζετε από την άλλη
- 4. Στη συνέχεια ετοιμάστε το σιρόπι βάζοντας τα δύο είδη ζάχαρης, την κανέλα και μισό φλ. νερό, σ' ένα κατσαρολάκι
- 5. Αφήνετε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά
- 6. Κατεβάζετε το σκεύος και προσθέτετε 2 κουτ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 7. Ανακατεύετε και σερβίρετε τις βάφλες ζεστές με το σιρόπι
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική