Βάφλες
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 200γρ. αλεύρι
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ λίτρο γάλα
- 50γρ. βούτυρο
- 120γρ. ζάχαρη λευκή
- 100γρ. ζάχαρη μαύρη
- Κανέλα
- Αλάτι
Instructions
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. ζάχαρη λευκή και 2 πρέζες αλάτι
- Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε το μίγμα και αφήστε το να “ξεκουραστεί” για 5 λεπτά
- Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε μίγμα, περισσότερο από αυτό που που βάζετε για τις κρέπες και όταν το μίγμα πάρει χρώμα το γυρίζετε από την άλλη
- Στη συνέχεια ετοιμάστε το σιρόπι βάζοντας τα δύο είδη ζάχαρης, την κανέλα και μισό φλ. νερό, σ' ένα κατσαρολάκι
- Αφήνετε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά
- Κατεβάζετε το σκεύος και προσθέτετε 2 κουτ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Ανακατεύετε και σερβίρετε τις βάφλες ζεστές με το σιρόπι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ζύμη για τις βάφλες δε χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα. Όσο για την ποσότητα που θα βάλετε στο τηγάνι, υπολογίστε περίπου 2½ – 3 φλιτζανάκια του καφέ. Ένα μυστικό ψησίματος είναι να βάλετε το καπάκι στο τηγάνι όταν την ψήνετε από τη μία πλευρά και αφήστε το τηγάνι ξεσκέπαστο όταν τη γυρίζετε από την άλλη.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ